Naema Tahir te gast bij What Will People Say

What Will People Say

Cinema Middelburg en UCR organiseren dinsdag 20 november een vertoning van de film “What will people say”;  een aangrijpend en ontroerend verhaal over de complexe relatie tussen een Pakistaanse vader en zijn dochter, een jong meisje dat haar eigen weg moet vinden als opgroeiende teenager in Noorwegen.

 

De film zal worden ingeleid door de Pakistaans/Nederlandse jurist en publicist Naema Tahir.

 

Naema Tahir woonde achtereenvolgens in Slough, Etten-Leur, Faisalabad (Punjab), waar haar ouders oorspronkelijk vandaan komen, Leiden, Lagos en Straatsburg. Ze studeerde Nederlands recht in Leiden tot 1996 en werkte als jurist voor Nederlandse en internationale instellingen. Ze woonde in Straatsburg, waar ze tot maart 2006 werkte als jurist mensenrechten voor de Raad van Europa.

 

Naar aanleiding van haar opinie-artikelen in NRC Handelsblad kreeg ze het stempel 'kritisch moslima'. Ze was een van de zes vrouwen die geïnterviewd werden in het boek De derde feministische golf van de Vlaamse politiek filosoof Dirk Verhofstadt en een van de genodigden in het televisieprogramma Zomergasten jaargang 2008. Van 2011-2012 was ze columnist bij de televisieprogramma's Buitenhof en Altijd Wat.

 

De film is onderdeel van de filmserie “de waarheid” die Cinema Middelburg organiseert in samenwerking met University College Roosevelt. Met de films en de discussie daaromheen willen Cinema Middelburg en de UCR de discussie aanzwengelen over thema’s rond wetenschappelijke en ethische waarheden.

 

Tickets & Trailer> 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste films en ontwikkelingen van Cinema Middelburg.