Educatie

Schoolvoorstellingen, festivals, filmcolleges

Met alle plezier verzorgen wij overdag (educatieve) filmvoorstellingen voor het onderwijs, voor basisscholen, middelbare scholen, hoger onderwijs. In overleg is er heel veel mogelijk. We hebben goede contacten met educatieafdelingen van landelijke festivals en het Eye-instituut in Amsterdam. We kunnen ook een programma van korte films samenstellen. We bieden educatiefilmprogramma's aan tijdens Film by the Sea in september, Cinekid on tour in oktober, de kinderkunstweek in maart. Voor volwassenen organiseren regelmatig filmcolleges.  

Neem contact op via info@cinemamiddelburg.nl voor het bespreken van een (besloten) schoolvoorstelling of educatieproject. 

 

 

Verwacht in september

Educatieprogramma voor Film by the Sea in Cinema Middelburg 

Maandag 16 tot en met vrijdag 20 september 2019

Basisscholen kunnen een voorstelling boeken via info@cinemamiddelburg.nl

 

Cinekid on tour 2019

Cinema Middelburg presenteert: Cinekid 2019

4 leuke bijzondere Europese kinderfilms   

De hele maand oktober 

exclusieve voorstellingen te boeken voor schoolklassen van het primair onderwijs

  • Voor alle leeftijden van de basisschool (3+ - 9+)
  • Nederlands gesproken of Nederlands ondertiteld
  • € 2,50 per leerling
  • inschrijven voor een voorstelling via Kunst educatie Walcheren. www.kewalcheren.nl
  • kies primair onderwijs, selecteer 'media'

Cinemaatjes

Cinemaatjes

groep 1 2 3

40 minuten

Speciaal voor de kleintjes hebben we een programma samengesteld van de allermooiste korte films. De films sluiten thematisch aan op de belevingswereld van kleuters. In korte originele en grappige animaties zien ze hoe twee vriendjes op noordpool leren samenwerken (Ijsneus), wat de nacht doet als het dag is (Meneer Nacht heeft een dagje vrij), de zoektocht van een vogel naar een plek waar hij zich thuis voelt (Roekoekleuren), hoe een school vissen een nieuwe vriend probeert te maken (Vreemde Vis) en wat er gebeurt als een mier en een beer vriendschap sluiten (Samen staan we sterk).

Bestel hier > 

 

Kapitein Morten en de spinnenkoningin

Kapitein Morten en de spinnenkoningin

groep 3 4 5 6 7 8

Duur 79 minuten 

6+, Nederlands gesproken

Morten wil net zo'n zeekapitein zijn als zijn vader. Terwijl hij wacht tot zijn vader weer aan wal komt, maakt een magisch ongelukje Morten zo klein als een insect. Nu kan hij op zijn zelfgemaakte speelgoedboot kapitein zijn en op zoek naar de verdwenen goudschat. Maar de gevaarlijke spinnenkoningin is ook aan boord en lijkt verdacht veel op zijn nare stiefmoeder.

Bestel hier > 

Zooks

Zooks in Cinema Middelburg

groep 5 6 7 8

80 minuten

8+, Nederlands gesproken

Stel je eens een wereld voor waarin nergens meer bomen of planten groeien, dieren verboden zijn en het enige stuk bos is afgezet met een groot hek. Robin leeft in zo’n wereld, maar dan ontmoet ze een verwilderde jongen die in dat bos opgegroeid is. Hij blijkt de zoon van de verbannen koning te zijn. Samen proberen ze het regime uit te schakelen en de harmonie tussen mens en natuur te herstellen.

Bestel hier > 

Wallay

Wallay in Cinema Middelburg

Groep 7, 8

11+, Nederlands ondertiteld

De 13-jarige Ady woont al heel zijn leven in Frankrijk. Hij is een echte puber en als hij het thuis te bont maakt stuurt zijn vader hem voor de zomer naar zijn oom in Burkina Faso. Ady is super enthousiast over het vooruitzicht van een heerlijke vakantie. Maar dat valt tegen: Zijn strenge oom Amadou ontvangt hem niet zo vriendelijk en het leven in Burkina Faso is heel anders dan hij gewend is. Beetje bij beetje komt Ady erachter dat deze geheel onbekende omgeving, zonder dat hij het wist, ook deel uitmaakt van wie hij is.

Bestel hier >