Header

De Filmkeuze van...

Speciale gasten kiezen hun favoriete film.

Regelmatig kiezen speciale gasten hun favoriete film en vertellen waarom zij deze zo graag nog eens, of eindelijk, willen zien.

 

Dani Ploeger kiest No.10 van Alex van Warmerdam. Op donderdag 29 februari om 20:00 uur leidt hij de film in. 

de filmkeuze van Dani Ploeger

 

Cees Leijnse kiest Lucky. Hij leidt de film in op vrijdag 12 januari om 15:00 uur, in de Club zaal. 

De filmkeuze van Cees Leijnse: Lucky

 

 

Aschwin van den Abeele kiest Night on Earth.

Donderdag 30 november 2023 om 20:00 uur. 

De Filmkeuze van Aschwin van den Abeele: Night on Earth

'Deze episodenfilm met vijf korte verhalen in vijf verschillende steden en taxi’s, biedt grootstedelijke nachtpoëzie, vriendschap, humor en fatalistische ellende. Het zijn korte schetsen gespeeld door charismatische acteurs. En de soundtrack, van de hand van Tom Waits, is wat mij betreft de kers op de taart.'

 

Alwin Baart kiest Das schweigende Klassenzimmer

Zaterdag 4 november 2023 om 20:00 uur

De filmkeuze van Alwin Baart: Das Schweigende Klassenzimmer

 

Alwin Baart is docent aardrijkskunde op de havo-vwo afdeling van Nehalennia in Middelburg. "Ik houd er van om in mijn lessen vakinhoudelijke kennis te koppelen aan mooie, sfeervolle documentaires of zelfs een enkele keer een speelfilm. In de film Das schweigende Klassenzimmer zien we Oost-Duitsland in de jaren vijftig, nog voordat de muur gebouwd werd. We zien hoe verstikkend het was om in een communistisch land zonder vrijheid te leven. Een belangrijk thema in de film is voor mij de vraag in hoeverre je principes wil en kan verdedigen. Hoe solidair zijn mensen  met elkaar? Wat ben je bereid op te geven voor dingen die echt belangrijk zijn? De situatie in de film gaat specifiek over Oost-Duitsland in die periode, maar het grotere thema is ook nu weer in Europa aan de orde voor mensen in bijvoorbeeld Rusland. We zien het zelfs in de EU, waar in Hongarije docenten ontslagen worden omdat ze niet mee willen gaan in de eisen die de regering stelt.

Een zwaar onderwerp in een mooie, spannende en ontroerende film die geen moment verveelt en die je, ook als je hem al gezien hebt, makkelijk nog een keer kan zien.”

 

Willem Millenaar kiest Le Mépris

Donderdag 28 september om 20:00 uur

De filmkeuze van Willem Millenaar: Le Mépris

 

 

Stefan Kuschnig kiest The Act of Killing. 

Dinsdag 24 september om 20:00 uur

Trailer & tickets > 

De filmkeuze van Stefan Kuschnig: The Act of Killing

 

 

 

Nihalia Blanken kiest Rafiki, op dinsdag 25 juni om 20:00 uur.

Trailer & Tickets >

De filmkeuze van Nihalia Blanken, Rafiki op dinsdag 25 juni om 20:00 uur

 

 

Catharina Clement kiest voor Riphagen, op dinsdag 21 mei om 20:00 uur. 

Trailer & Tickets > 

De Filmkeuze van Catharina Clement: Riphagen

 

Lense kiest voor David Lynch' Lost Highway op donderdag 25 april om 20.00 uur

Trailer & Tickets > 

 

If you haven't already fallen in love with the work of David Lynch, LENSE and Cinema Middelburg have the solution for you. Lost Highway is a neo-noir film that brings you an intriguing story line. The film follows the life of a jazz saxophonist who goes through an inexplicable experience that completely changes his life. Lost Highway has the reputation as one of the most underrated film by David Lynch. We offer you the opportunity to dive into it and see for yourself what makes this film so special. 

De filmkeuze van Lense: Lost Highway

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aron Ludikhuijze kiest Interstellar, vrijdag 1 maart om 19.00 uur. 

Trailer & Tickets > 

Aron Ludikhuijze maakte zijn eerste film toen hij 8 jaar was. Sindsdien maakt hij alleen nog maar meer films. Twee jaar geleden is zijn eerste lange film, Too Many Holes, vertoond in Cinema Middelburg. Door het maken van vele (short)films heeft hij een sterke visie op het film maken en verder heeft hij grote ambities voor de toekomst. Na het behalen van zijn Gymnasium diploma vorig jaar richt hij zich nu volledig op het produceren van films, zowel in opdracht als eigen werk.

Hij kiest:
Interstellar is een Amerikaanse sciencefictionfilm uit 2014, geregisseerd door Christopher Nolan. Het verhaal is voornamelijk gebaseerd op de wetenschappelijke theorieën van de gerenommeerde theoretische natuurkundige Kip Thorne. Het verhaal gaat over een team van pioniers dat de belangrijkste missie onderneemt in de geschiedenis van de mens. Oscar-winnaar Matthew McConaughey speelt ex-piloot Cooper, die nu als boer door het leven gaat. Hij laat zijn familie en een ten onder gaande Aarde achter om een expeditie te leiden ver buiten dit melkwegstelsel, om erachter te komen of er voor de mensheid een toekomst achter de sterren is. Oscar-winnaar Anne Hathaway en Jessica Chastain (genomineerd voor een Oscar) spelen ook een rol in deze mijlpaal, die door Lou Lumenick van de New York Post 'één van de meest geweldige filmervaringen van deze eeuw tot nu toe' genoemd werd.

De filmkeuze van Aron Ludikhuijze Interstellar Cinema Middelburg

 

Onze eerstvolgende gast is Gijs Suy. Hij kiest de film Mullholland Drive en leidt de film in op donderdag 27 december om 19.30 uur. 

Tickets & trailer > 

De filmkeuze van Gijs Suy