Melati Wijsen Q&A Bigger than Us

Al jaren komt zij in actie tegen plasticvervuiling....

Melati Wijsen zal op donderdag 11 april de 4 Freedom Award voor Vrijwaring van Gebrek uitreiken aan Sonîa Guajajara, de Braziliaanse minister van Inheemse volkeren.

’s Avonds is ze aanwezig in de Cinema voor de vertoning van haar film Bigger than Us. Al jaren komt zij in actie tegen plasticvervuiling en met groot succes; op jonge leeftijd is ze erin geslaagd het eiland Bali vrij te maken van plastic tasjes.

 

BIGGER THAN US toont de intrigerende en ontroerende reis van Melati waarbij ze andere jonge changemakers ontmoet die hun leven wijden aan een betere toekomst. Zij zetten zich in voor onder meer mensenrechten, het klimaat, vrijheid van meningsuiting en toegang tot onderwijs en voedsel. Van de favela's van Rio tot afgelegen dorpen in Malawi, op geïmproviseerde boten aan de kust van het eiland Lesbos tot Indiaanse ceremonies in de bergen van Colorado. In een tijd waarin alles uit elkaar lijkt te vallen, laten deze jonge changemakers op inspirerende wijze zien dat iedereen een verschil kan maken voor een betere wereld. BIGGER THAN US van regisseur Flore Vasseur werd mede geproduceerd door Marion Cotillard en werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes in een speciaal klimaat-programma.

Tickets en trailer:

https://www.cinemamiddelburg.nl/bigger-us

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste films en ontwikkelingen van Cinema Middelburg.