International Short Film Festival Middelburg ISFFM 2021

ontdek het ISFFM online

International Short Film Festival Middelburg 2021

!Online uitbreiding en samenwerking met Picl! 

In 2021 vindt ISFFM online plaats, en werkt daarvoor samen met Picl. In het weekend van donderdag 22 tot en met zondag 25 april is een selectie van het programma online te bekijken. Uit honderden inzendingen is per categorie een film genomineerd. Volgend jaar, in april 2022, zal het festival, net als in 2019, in Cinema Middelburg plaatsvinden en zullen filmmakers, juryleden en gasten elkaar ontmoeten en het festival vieren. Filmmakers kunnen hiervoor hun film nog inzenden (via: www.isffm.com)

Het programma op Picl bestaat uit 6 korte films. Duur: 72 minuten. 

Split-Up, Katja Jansen, NL, 11’
Categorie: Provincie Zeeland
Na een pijnlijke breuk valt het leven van een jong stel in tweeën. Hij voelt zich opgelucht en hervat zijn leven als single, zij is in tranen en zoekt troost bij vrienden.

The Shut-in, Eric Lieu, Maxine Curva, Jira Udomsri, Australië, 5’
Categorie: Animatie
Sherry, een alleenstaande moeder, heeft moeite om contact te maken met haar teruggetrokken zoon, maar vindt al snel hulp van een mysterieuze oppas die alles verandert met een aantal onconventionele methoden.

Gehavend, Lisa Hukker, Chanou van Kalleveen, NL, 25’
Categorie: Documentaire wereldwijd
Het dakloze stel Björn (45) en Inge (65) slaapt liever samen op straat dan gescheiden in een daklozenopvang. Een race tegen de winter.

Chasing Stars, Laura Aldofredi, NL, 2’
Categorie: kinderfilm wereldwijd
De film vertelt de magische reis van een jong meisje, dat op zoek is naar haar huis en eigen plek in de wereld. De reis vindt plaats in het noordpoolgebied en de hoofdpersoon wordt geholpen door een heel speciale vriend, een Beluga-walvis. 

The chair, Raffaele Salvaggiola, IT, 14’
Categorie: Fictie internationaal
Giulio (5 jaar), die de dagelijkse gebaren van een oudere buurman voor de gek houdt, besluit hem te imiteren. Het spel zal hem ertoe brengen nieuwe ontdekkingen te doen en nieuwe vrienden te maken.

Played, Mark van Welzenis, NL, 10’
Categorie: fictie nationaal
Het saaie leven van een kleine man krijgt een onverwachte wending wanneer hij ontdekt dat hij in een muziekdoos leeft. Hij krijgt de kans om zichzelf te bevrijden door de confrontatie met zijn maker aan te gaan.

Bekijk hier de trailer en het programma > 
https://picl.nl/films/isffm-shorts/?theater-selectie=cinemamiddelburg

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste films en ontwikkelingen van Cinema Middelburg.