The World is My Country

in aanwezigheid van regisseur Arthur Kanegis

UCR studenten en Cinema Middelburg importeren unieke film over Garry Davis

Eerste vertoning in Nederland! op donderdag 15 maart om 20.00 uur. 

The World is My Country is een documentaire over het leven van Garry Davis (1921 – 2013), de man die de Wereldoverheid oprichtte en zich zijn leven lang hiervoor en de erkenning van wereldburgers als rechtmatige burgers, inzette. Hij was ‘Wereldburger #1’.

Hij merkte dat het bestaan van grenzen veel geweld veroorzaakte, voornamelijk rond de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog. Toen hij als verzet hiertegen zijn eigen Amerikaanse paspoort opgaf, kwam hij er met een schok achter dat je zonder nationaliteit eigenlijk niemand meer voorstelt en niks meer kan; overal werd hij het land uitgezet en had hij geen rechten meer. Hij besloot de wet te overtreden door in Frankrijk iets kleins te stelen, zodat hij als dief behandelt zou moeten worden. Een dief had namelijk meer rechten dan iemand zonder paspoort en dus mocht Davis in het land blijven en kon hij zijn organisatie gaan opbouwen. Hij kreeg meer en meer steun en zelfs vandaag wordt de Wereldoverheid door sommigen gezien als een oplossing voor alle problemen.

​Dit bijzondere levensverhaal laat ons nadenken over de rol van landen en hoe we ervoor kunnen zorgen dat grenzen verdwijnen. Als we dit kunnen bereiken, bestaat de mogelijkheid om tot een vredevolle samenleving te komen. Daarnaast zien we met de vluchtelingencrisis een grote stijging in het aantal mensen zonder nationaliteit en identiteitsbewijs, die het probleem nog een keer duidelijk laten zien. De Wereldoverheid zou hen overal in de wereld​ een bestaan met rechten kunnen verzekeren.

Er worden ook nog twee korte films vertoond.

De films en gesprekken zullen in het Engels zijn.

Trailer & tickets >

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste films en ontwikkelingen van Cinema Middelburg.