Openingsfilm NFF: Sweet Dreams

Speciale NFF-premières

Sweet Dreams – 22 september om 20.00 uur

Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe (Renée Soutendijk). Hun vervreemde zoon Cornelis en zijn hoogzwangere vrouw Josefien (Lisa Zweerman) arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Tot ieders ontzetting blijkt Jans concubine Siti een sleutelrol in zijn testament te vervullen. Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders, begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen. 

In de film die zijn wereldpremière beleefde op het prestigieuze filmfestival van Locarno, zijn de rollen gespeeld door Renée Soutendijk, Lisa Zweerman, Florian Myjer, Muhammad Khan, Hans Dagelet, Hayati Azis, Rio den Haas en Peter Faber. 

Zomervacht – 26 september om 20.00 uur

Tijdens een broeierige zomervakantie zit Brian opgescheept met de zorg van zijn zwaar verstandelijk gehandicapte broer Lucien. Maar hoe zorg je voor iemand als je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je nog zoveel te ontdekken hebt?

De cast bestaat uit Micha Hulshof, Joël in ’t Veld, Jarne Heylen, Isabelle Kafando, Valentijn Dhaenens en Manou Kesting. Scenario is uit handen van Britt Snel.  

Nederlands Film Festival 2023

Elk jaar verandert Utrecht in dé filmhoofdstad van Nederland met de beste en nieuwste films, series en digitale cultuur van eigen bodem. Tijdens het festival kan het publiek zich onderdompelen in het gevarieerde aanbod van premières, vertoningen en evenementen op meer dan vijftien locaties en cafés in Utrecht. In het land zijn er in geselecteerde filmtheaters en bioscopen de openingsfilm Sweet Dreams en Zomervacht te zien. De 43e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van 22 t/m 29 september 2023. Kijk meer voor informatie op filmfestival.nl. 

Sweet Dreams:

https://www.cinemamiddelburg.nl/sweet-dreams

Zomervacht

https://www.cinemamiddelburg.nl/zomervacht

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste films en ontwikkelingen van Cinema Middelburg.