Nieuwe reeks filmcolleges!

De tweede laag

Onder leiding van filmwetenschapper Rudi de Boer organiseert Cinema Middelburg een nieuwe reeks filmcolleges.

De colleges vinden plaats in de cinema, op vier vrijdagmiddagen. Van 15.00 – 17.15 uur.

Vrijdag 7 & 21 februari, 6 & 27 maart

Tickets voor de vier colleges als pakket. Inclusief pauzedrankje.

€ 60 / € 50 (donateurs)

Wij weten dat regen in een film een dramatisch effect geeft, maar wat zegt de wind? Is er sprake van duidelijke of verborgen symboliek? Kan propaganda kunstzinnig zijn of een blockbuster filosofisch? Een doorsnee actiefilm uit de jaren tachtig kun je ook zien als Koude-Oorlog-propaganda. Films kunnen cultureel en historisch gebonden zijn, bijvoorbeeld door censuur. Maar zelfs een politiek gevoelig onderwerp als gay rights kan in een commerciële Hollywoodfilm naar voren komen. Aan de hand van verschillende fragmenten wordt gekeken hoe filmmakers filmische middelen inzetten om hun (verborgen) boodschappen over te brengen.

Na afloop van elk college ontvang u een hand-out, zodat u thuis nog alles eens rustig kunt nalezen. Om het geheel gezellig en overzichtelijk te houden zijn er een beperkt aantal plaatsen (50) beschikbaar.

Over docent Rudi de Boer:
Tijdens zijn studie Theater, Film & Televisiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht is hij zich gaan verdiepen in de filmgeschiedenis en in de verschillende filmculturen. In deze periode ontwikkelde hij o.a. een fascinatie voor suspense-meester Alfred Hitchcock. Filmeducatie is voor hem een belangrijk thema. Nu is hij dan ook werkzaam als filmdocent  bij diverse filmtheaters, opleidingen en filmfestivals.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste films en ontwikkelingen van Cinema Middelburg.