nieuwe 4k projector!

haarscherp beeld

Op donderdag 22 augustus om 15:30 uur testen we onze nieuwe digitale 4k projector met een gratis testvoorstelling met de film Ruben Brandt, Collector. Superscherp beeld, klaar voor de toekomst! 

Voor de inrichting van de nieuwe cinema zaal in het tuinhuisje richten we achter de schermen onze techniek opnieuw in. Een eerste stap daarin is het plaatsen van een nieuwe digitale 4k filmprojector in de huidige cinema. We willen graag samen met publiek deze nieuwe projector testen met de voorstelling Ruben Brandt, Collector. 

 

Ruben Brandt, Collector

Een sprankelende hyper-originele art-mystery-thriller, waar zoveel film- en kunstplezier van afspat, dat je er wel vrolijk van moet worden. Alsof Picasso een remake maakte van een James Bond uit de jaren ‘60 met Hitchcock als inspiratie. Ruben Brandt (een samenvoeging van Rubens en Rembrandt) is een psychotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van kunstdieven. Zelf wordt hij geteisterd door nachtmerries waarin de personages uit beroemde schilderijen hem aanvallen en achtervolgen. Als therapeutische noodgreep besluit hij om deze 13 meesterwerken te stelen in de hoop op genezing. Bijna in het geheim werkte visueel kunstenaar Krstic aan zijn meesterlijke animatiedebuut, waarin hij het esthetische genot van kunst combineert met de meeslependheid van genrefilms. Ongekend speels, vanzelfsprekend en bijzonder stijlvol vormen schilderijen van Hopper, Picasso, Warhol e.a. samen met Art Deco reisposters en actie-sequenties uit o.a. Mission Impossible zowel het decor, als de personages, als de vaart in het verhaal. Voeg daarbij de fantastische muziekscore, een ode aan zowel orkestrale filmmuziek als de Britse jaren ’60 popliedjes en je hebt een prachtige, heerlijke, unieke film, bejubeld door critici en publiek gelijk.

Trailer & tickets > 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste films en ontwikkelingen van Cinema Middelburg.