ISFFM: International Short Film Festival Middelburg

43 korte films!

Een festival waar filmmakers vanuit heel de wereld hun korte film tot 50 minuten hebben kunnen insturen in de categorieën: internationaal, nationaal, Zeeuws, documentaire en animatie. Uit deze inzendingen is een selectie gemaakt die op het festival vertoond wordt. De jury bepaalt die avond de winnaars. Daarnaast stemt het publiek mee voor de publieksprijzen.

Kaartverkoop per categorie

Lees meer over de geselecteerde films:

www.isffm.com

 

Filmmakers uit 58 verschillende landen hebben hun korte film ingestuurd voor het ‘International Short Film Festival Middelburg’ dat dit jaar zijn première beleeft op 6 april.

 

In de gezellige en intieme filmzaal van Cinema Middelburg in de monumentale Kloveniersdoelen worden 43 korte films vertoond, in vier verschillende categorieën: Zeeuws, Nationaal, Internationaal en Documentaire. In die categorieën zijn ook nog animatie films opgenomen.

 

Prijzen

Het fenikstegeltje van Middelburg

 

Per categorie wordt de beste korte film bekroond met de speciale prijs ‘Het fenikstegeltje van Middelburg’. De prijzen worden uitgedeeld door de vakjury. Het publiek stemt mee voor de publieksprijs. Het fenikstegeltje van Middelburg, is uiteraard geïnspireerd op de gevelsteen die op diverse gevels in de binnenstad terug te vinden is.

 

Ontwikkeling

Het festival wil graag filmmakers helpen met hun volgende film. Daarom ontvangt de nationale winnaar, behalve het fenikstegeltje, huurtegoed van apparatuur ter waarde van €5.000 . De publiekswinnaar ontvangt € 3.500. Dit tegoed wordt beschikbaar gesteld door Camalot Camera Verhuur uit Amsterdam.

 

Voor de Zeeuwse selectie zijn huur tegoeden van €4.000 voor de juryprijs en € 3.000 voor de publieksprijs te winnen. Deze prijzen worden beschikbaar gesteld door camera verhuurbedrijf Camuse uit Bergen op Zoom.

 

Met deze prijzen kunnen de winnaars met hoogwaardige apparatuur hun volgende project realiseren.

 

Selectie

 

Onder de geselecteerde nationale films The Blue Virgin van Joeri Pruys met sterrencast Pierre Bokma en Sytske van der Ster. Ook Happy Mies Day van Jasper Scholten is geselecteerd, met acteurs Ylva van Putten en Sem van Butselaar.

 

In de Zeeuwse selectie spelen Hans van der Togt en Heddy Lester de hoofdrollen in ‘Kras Lot’ van Jesse de Vries en laat filmmaker Maarten Swaan Nelly Frijda en Frits Lambrechts op ontroerende wijze stralen in de bekroonde korte film ‘En ik van jou’.

 

Het volledige programma en informatie over alle korte films selectie is te vinden op www.isffm.com  Tickets zijn te koop per categorie.

Extra

Een speciaal onderdeel van het filmfestival is de workshop ‘Storyboard tekenen’. Raimond van Soest zal iedereen de fijne kneepjes van dit bijzondere vak leren.

 

Menu

Café de Kloveniersdoelen presenteert een speciaal filmmenu tussen 19:00 – 19:45 uur. Reserveren is zeer aanbevolen.

Jury

De jury bestaat uit Peter Alderliesten (editor: 4x genomineerd voor een gouden kalf, waarvan 1x gewonnen met ‘Phileine zegt sorry’. Andere bekende films: Bankier van het verzet (Nederlandse Oscar inzending 2019), Publieke werken, Spion van Oranje en Alles is liefde).

Roos Jeroense (producent en eigenaar van ‘We can do it productions’, internationaal scoorde ze over 16 awards met de film ‘Resonance’).

Bülent Öztürk (regisseur,  van o.a. ‘Houses with Small Windows’ won in Venetië de prijs voor Beste Europese Korte Film in 2013. Daarnaast won hij o.a. 4 awards met ‘Blue Silence’ op het Internationaal Festival Istanbul).

Opening

Wethouder Carla Doorn zal om 12:30 uur het ISFFM openen. Om 23:00 uur zal tijdens de Award Ceremony bekend gemaakt worden wie er met de prijzen naar huis gaan.

 

Meer informatie

www.isffm.com

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste films en ontwikkelingen van Cinema Middelburg.