IFFR Preview: Aftersun

Aftersun

Als voorproefje op het International Film Festival Rotterdam vertonen we op woensdag 18 januari een speciale voorpremière van een van de beste festivalfilms: ‘Aftersun’. Meerdere filmtheaters in het land organiseren tegelijkertijd deze preview. Een perfecte manier om alvast in de stemming te komen voor al het moois dat het festival te bieden heeft. Het International Film Festival Rotterdam wordt gehouden van 25 januari t/m 5 februari 2023.

 

Over de film

De jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum gaan op vakantie naar een Turkse badplaats waar ze duiken, poolen, zonnebaden en luieren. In intieme close-ups zien we hoe Calum en Sophie elkaar insmeren, zelfverdedigingstechnieken oefenen en elkaar filmen met een camcorder. Over een paar dagen moet Sophie weer terug naar haar moeder in Schotland.

 

Charlotte Wells’ autobiografische eerste speelfilm ‘Aftersun’ is een tedere, diep doorvoelde schets van deze korte periode, gezien door Sophies gefragmenteerde herinneringen als volwassene. De oprechte warmte tussen vader en dochter wordt onderbroken door kleine irritaties die als druppels inkt in water naar boven komen en hun relatie een melancholisch tintje geven.

Trailer & tickets > 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste films en ontwikkelingen van Cinema Middelburg.