Iconen van de Filmmuziek

Laat je drie middagen onderdompelen in de magie van goede filmmuziek.

Filmmuziek is een belangrijk onderdeel van onze filmbeleving. Het versterkt emoties en geeft een diepere betekenis aan beelden. De juiste combinatie van melodieën, harmonieën en ritmes roepen bij ons spanning, vreugde, verdriet of angst op. Het neemt ons mee op een emotionele reis. Filmmuziek brengt scènes tot leven en creëert een bepaalde sfeer die verhaallijnen versterkt. Muziek is een universele taal die ons direct aanspreekt.

Wanneer de filmscore echt heel bijzonder, mooi en/of iconisch is dan kan het zelfs de beelden die we zien overstijgen. Hoe kijk je anders naar Once Upon a Time in the West als je de filmmuziek weglaat? Wordt de spanning van een film als Jaws niet een stuk minder wanneer je die iconische bastonen niet hoort? Zo maakt het gebruik van kerkorgels het zien van de sciencefictionfilm als Interstellar een haast religieuze ervaring!

Laat je drie middagen onderdompelen in de magie van goede filmmuziek. We nemen drie toonaangevende filmcomponisten onder de loep die onze kijkervaring hebben bepaald, onze jeugd hebben gevormd en onderdeel zijn geworden van ons collectieve geheugen. We duiken in de filmmuziek van de genieën John Williams, Hans Zimmer en Ennio Morricone! 

Data Filmcolleges:
Vrijdag 3 november om 15.00 uur
Vrijdag 10 november om 15.00 uur
Vrijdag 17 november om 15.00 uur

De colleges duren ongeveer twee uur, in de pauze krijgt u een drankje.

Na afloop van elk college ontvang u een hand-out, zodat u thuis nog alles eens rustig kunt nalezen. 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste films en ontwikkelingen van Cinema Middelburg.