Europese Cinema

Bestaat er zoiets als dé Europese film?

Cinema Middelburg organiseert een nieuwe reeks filmcolleges onder leiding van filmwetenschapper Rudi de Boer.

Kaartverkoop is hier geopend. 
De inschrijving bedraagt bedraagt € 90,=. Donateurs betalen € 75,=
Door een e-ticket te kopen schrijft u zich automatisch in. U kunt tickets kopen aan de kassa en online.

Mocht dit linkje niet werken, klik via www.cinemamiddelburg.nl op 'tickets' en kies datum 20/9 om 15.00 Cinema Filmcollege: Europese Cinema 

Data Filmcolleges:
Vrijdag 20 september om 15.00 uur
Vrijdag 4 oktober om 15.00 uur
Vrijdag 18 oktober om 15.00 uur
Vrijdag 1 november om 15.00 uur
Vrijdag 15 november om 15.00 uur
Vrijdag 29 november om 15.00 uur

De colleges vinden plaats in de zaal van de Cinema op vrijdagen vanaf 20 september. 

De colleges zijn van 15:00 uur tot 17:15 uur. De zaal is open vanaf 14.30 uur. 

Prijs: € 90 normaal, € 75 donateurs. Tickets alleen voor alle colleges als geheel. Dit is inclusief een drankje in de pauze. Tickets

De colleges duren ongeveer twee uur, in de pauze krijgt u een drankje.

Na afloop van elk college ontvang u een hand-out, zodat u thuis nog alles eens rustig kunt nalezen. Om het geheel gezellig en overzichtelijk te houden zijn er een beperkt aantal plaatsen (50) beschikbaar.

Over de colleges:

In de Verenigde Staten denkt men dat Europese films vooral ‘moeilijk’ zijn of ‘kunstzinnig’. Het is echter vreemd om films uit behoorlijk uiteenlopende landen op één hoop te gooien: een Spaanse film heeft een andere feel dan een Deense film. Er bestaan veel vooroordelen over Europese films. De Spaanse cinema is vurig, net als het volk zelf. De Franse cinema is nogal intellectueel. Duitse cinema is hoe dan ook altijd verbonden aan De Tweede Wereldoorlog. Londen is vaak erg oververtegenwoordigd in Britse films. En Italiaanse cinema moet visueel toch vooral mooi zijn? Maar ook wij hebben de nodige vooroordelen, want we vinden Nederlandse film vaak bij voorbaat al slecht. Erg kort door de bocht allemaal, maar zijn deze vooroordelen niet een beetje waar.

Tijdens deze filmcursus zullen we aan de hand van verschillende fragmenten per avond een Europees filmland onder de loep nemen. Bestaat dé Europese film nu echt? Wellicht kunnen we straks voorzichtig conclusies trekken.

OVER DE DOCENT: RUDI DE BOER

Filmwetenschapper Rudi de Boer heeft altijd al een grote interesse gehad in alles wat met film te maken heeft. Tijdens zijn studie theater-, film- en televisiewetenschappen begon hij zijn zoektocht naar de geschiedenis van film. In deze periode leerde hij verschillende filmculturen kennen en ontwikkelde hij een fascinatie voor suspense-meester Alfred Hitchcock.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste films en ontwikkelingen van Cinema Middelburg.