Club Cinema

Club Cinema since 2020
Club Cinema since 2020

Club Cinema

Club Cinema: klein én fijn

 

In Middelburg staat de allerkleinste bioscoop van Nederland. Zo klein dat je er bijna aan voorbij zou lopen. Dat zou zonde zijn, want dit filmzaaltje is heel erg mooi, super knus én er draaien bijzondere films. Club Cinema is een nieuw initiatief van de Stichting Cinema Middelburg.

Uniek kleurenpalet

In Club Cinema staan vijftien rode stoelen. In-the-mood-for-love warm red om precies te zijn. En ze zitten heerlijk. De muren en het plafond van het filmzaaltje zijn Budapest-hotel dark aubergine. Madmen smokey oker op de vloer maakt het kleurenpalet compleet. Het tapijt is speciaal voor de Club Cinema ontworpen en met de hand gelegd.

Ultieme filmbeleving

Het geheel is zo mooi dat het bijna jammer is om het licht uit te doen. Maar als de film draait, zit je er meteen helemaal in. Het scherm hangt op de perfecte afstand en je blikveld is helemaal vrij, door de positionering van de stoelen. Er is Dolby digital surround sound en kraakhelder beeld: twee miljoen pixels. Zelfs voor blinden en slechtzienden biedt Club Cinema de ultieme filmbeleving: met Earcatch horen ze wat ze niet op het doek kunnen zien.

Eerst een korte film

In de filmwereld worden niet alleen speelfilms gemaakt. Er zijn veel korte films die het bioscoopdoek nooit halen. Zo jammer, want het is onvoorstelbaar hoe de filmmakers een heel verhaal, een hele wereld tot leven kunnen wekken in een paar minuten. Daarom kiest het team achter Club Cinema ervoor geen reclame vooraf te draaien, maar korte films. Dus laat je verrassen door deze wondertjes; een cadeautje voor élke film.

Word Clublid

Club Cinema is er voor iedereen, maar Clubleden hebben een streepje voor. Zij maken immers de exclusieve, soms kostbare content mede mogelijk. Een lidmaatschap kost € 49,- per jaar. 

Join the Club hier > 

Hoe werkt het?

Als je een film wilt zien die draait in de Club Cinema, kun je online een ticket kopen.

Ben je Clublid? Dan krijg je op elk ticket korting.

Er komen ook speciale voorstellingen, lezingen, colleges en meer; alleen voor Clubleden.

Specials

Club Cinema richt zich ook op speciale doelgroepen:

Club Expat – anderstalige films met Engelse ondertiteling,

Club Classic – klassiekers uit de cinema die opnieuw zijn uitgebracht,

Club Family – mooie kinderfilms voor de familie,

Club Opera – met fraaie operafilms

Club Local – met werk van Zeeuwse filmmakers

En zo verder.