Cinema Filmcolleges

nieuwe reeks filmcolleges vanaf 28 september

Cinema Middelburg organiseert een nieuwe reeks filmcolleges onder leiding van filmwetenschapper Rudi de Boer. 

Wat maakt een Hitchcockfilm nu een typische Hitchcockfilm en welke kenmerken zien we steeds terug in de films van Stanley Kubrick? Wat maakt deze filmregisseurs zo interessant en in hoeverre belemmeren filmstudio’s hun creativiteit? Welke filmmakers zijn duidelijk beïnvloed door andere regisseurs en hoe zien wij dat terug?

Deze cursus gaat dieper in op het werk van een aantal belangrijke filmregisseurs. Naast Alfred Hitchcock en Stanley Kubrick volgen we andere grote klassieke filmmakers als Akira Kurosawa en Federico Fellini die bepalend waren voor de filmgeschiedenis.

Verder kijken we ook naar de generaties daarna, denk aan 'moviebrats' als Steven Spielberg, Woody Allen en Martin Scorsese. Ook regisseurs van de ‘videostore generation’ zoals Quentin Tarantino en Darren Aronofsky komen aan bod. Maar ook huidige generaties, bijvoorbeeld de Korean new wave, nemen we onder de loep. Aan de hand van vele filmfragmenten wordt er dieper ingegaan op het werk van deze filmmakers en ontdekken wij hun ‘signature'. 

Data Filmcolleges:
Vrijdag 28 september om 15.00 uur
Vrijdag 12 oktober om 15.00 uur
Vrijdag 26 oktober om 15.00 uur
Vrijdag 9 november om 15.00 uur
Vrijdag 23 november om 15.00 uur
Vrijdag 7 december om 15.00 uur

De colleges vinden plaats in de zaal van de Cinema op vrijdagen vanaf 28 september. 

De colleges zijn van 15:00 uur tot 17:15 uur. De zaal is open vanaf 14.30 uur. 

Prijs: € 90 normaal, € 75 donateurs. Tickets alleen voor alle colleges als geheel. Dit is inclusief een drankje in de pauze. Tickets

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste films en ontwikkelingen van Cinema Middelburg.