Cinema Filmcolleges

nieuwe reeks filmcolleges: Invloedrijke Regisseurs

Cinema Middelburg organiseert een nieuwe reeks filmcolleges onder leiding van filmwetenschapper Rudi de Boer: Invloedrijke Regisseurs. 

Kaartverkoop is hier geopend. 
De inschrijving bedraagt bedraagt € 90,=. Donateurs betalen € 75,=
Door een e-ticket te kopen schrijft u zich automatisch in. U kunt tickets kopen aan de kassa en online.

Mocht dit linkje niet werken, klik via www.cinemamiddelburg.nl op 'tickets' en kies datum 28/9 om 15.00 Cinema Filmcollege: Invloedrijke Regisseurs

Over de colleges

Wat maakt een Hitchcockfilm nu een typische Hitchcockfilm en welke kenmerken zien we steeds terug in de films van Stanley Kubrick? Wat maakt deze filmregisseurs zo interessant en in hoeverre belemmeren filmstudio’s hun creativiteit? Welke filmmakers zijn duidelijk beïnvloed door andere regisseurs en hoe zien wij dat terug?

Deze cursus gaat dieper in op het werk van een aantal belangrijke filmregisseurs. Naast Alfred Hitchcock en Stanley Kubrick volgen we andere grote klassieke filmmakers als Akira Kurosawa en Federico Fellini die bepalend waren voor de filmgeschiedenis.

Verder kijken we ook naar de generaties daarna, denk aan 'moviebrats' als Steven Spielberg, Woody Allen en Martin Scorsese. Ook regisseurs van de ‘videostore generation’ zoals Quentin Tarantino en Darren Aronofsky komen aan bod. Maar ook huidige generaties, bijvoorbeeld de Korean new wave, nemen we onder de loep. Aan de hand van vele filmfragmenten wordt er dieper ingegaan op het werk van deze filmmakers en ontdekken wij hun ‘signature'. 

Data Filmcolleges:
Vrijdag 28 september om 15.00 uur
Vrijdag 12 oktober om 15.00 uur
Vrijdag 26 oktober om 15.00 uur
Vrijdag 9 november om 15.00 uur
Vrijdag 23 november om 15.00 uur
Vrijdag 7 december om 15.00 uur

De colleges vinden plaats in de zaal van de Cinema op vrijdagen vanaf 28 september. 

De colleges zijn van 15:00 uur tot 17:15 uur. De zaal is open vanaf 14.30 uur. 

Prijs: € 90 normaal, € 75 donateurs. Tickets alleen voor alle colleges als geheel. Dit is inclusief een drankje in de pauze. Tickets

De colleges duren ongeveer twee uur, in de pauze krijgt u een drankje.

Na afloop van elk college ontvang u een hand-out, zodat u thuis nog alles eens rustig kunt nalezen. Om het geheel gezellig en overzichtelijk te houden zijn er een beperkt aantal plaatsen (50) beschikbaar.

Over docent Rudi de Boer:
Tijdens zijn studie Theater, Film & Televisiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht is hij zich gaan verdiepen in de filmgeschiedenis en in de verschillende filmculturen. In deze periode ontwikkelde hij o.a. een fascinatie voor suspense-meester Alfred Hitchcock. Filmeducatie is voor hem een belangrijk thema. Nu is hij dan ook werkzaam als filmdocent  bij diverse filmtheaters, opleidingen en filmfestivals.
            
De cinema is steeds geopend vanaf 14.30 uur

Verwacht:
Klassiekers van regisseur David Lynch, Tarkovski en Fellini.

Cinema Middelburg filmcolleges over Invloedrijke Regisseurs

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste films en ontwikkelingen van Cinema Middelburg.