Cinekid kinderfilms

Cinekid is hét kinderfilmfestival in de herfstvakantie!

Voor alle kinderen is er een lekkere beker limonade, ballonnen en een kleurplaat! 

Beestenboel

3+ / ca. 45 min / Geschikt voor alle talenHet Cinekid Festival is voor jong en oud, en voor de allerkleinsten hebben we dit jaar iets nieuws. In de filmcompilatie Beestenboel zitten vijf korte fantasievolle animatiefilms over dieren. Van een kikkervisje dat maar geen kikker wordt, tot een tijgertje dat op de keukentafel woont: KUAP, Het kleine vogeltje en de rups, Fred & Anabel, Luchtvruchten, Octopus en Tijgertje

Beestenboel
Beestenboel 

 

De grote boze vos & andere verhalen 6+ / Benjamin Renner & Patrick Imbert / Frankrijk,  2017 / 80 min / Nederlands gesproken
Alles staat op zijn kop in de wereld van deze boerderijdieren: het varkentje probeert samen met het konijn en de vos voor ooievaar te spelen en kippen jagen op vossen, terwijl een vos de kuikentjes bemoedert. Als het kerstfeest nadert verkleedt de eend zich als de Kerstman. Hartverwarmend en doldwaas, deze vrolijke nieuwe animatiefilm van de makers van Ernest & Celestine.

De grote boze vos & andere verhalen
De grote boze vos & andere verhalen

 

De buurtspion 6+ / Karla von Bengston / Denemarken, 2017 /  77 min / Nederlands gesproken
Agatha Christine is dol op mysteries. Na een verhuizing wil haar moeder dat ze snel nieuwe vrienden maakt, maar zelf heeft ze andere plannen; de kelder van haar nieuwe huis tovert ze om tot een heus detectivebureau. Ze denkt dat ze een diefstal in de buurtwinkel snel heeft opgelost, tot een coole buurjongen met zijn skateboard haar aandacht afleidt. Nu wordt het plotseling erg ingewikkeld in deze fantasierijke animatiefilm.

De buurtspion
De buurtspion

Bekijk hier de trailer
 

Koningin van Niendorf 9+ / Joya Thome / Duitsland, 2017 / 68 min / Nederlands gesproken
Lea heeft geen zin om op zomerkamp te gaan met de giechelende meisjes uit haar klas. Liever wil ze mee doen met de jongensbende van het dorp, maar Lea mag er pas bij als ze bewezen heeft niet bang te zijn. Het is niet alleen het begin van spannende belevenissen en onverwachte vriendschap, maar ook van de ontdekking van volwassen geheimen.

Koninging van Niendorf
Koningin van Niendorf

Bekijk hier de trailer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste films en ontwikkelingen van Cinema Middelburg.